De geluidsinstallatie van een zanger hoe zit dat nou eigenlijk?

Het ene geluid is het andere niet ! Heb je alleen toppen nodig of ook subs? Met galm en delay? Hoeveel bereik of makkelijker gezegd…. is het genoeg geluid voor het aantal gasten? hoeveel WATT? Allemaal een beetje te technisch misschien. En het praktische aspect natuurlijk niet te vergeten, want hoeveel ruimte neemt het in beslag? En hoe lang duurt het dan voordat alles is opgebouwd? Voor al deze vragen hebben we vandaag een video gemaakt. Zo kun je zien hoe en waarmee we op locatie komen.

 

We hebben ook een versnelde versie van de opbouw van de geluidsinstallatie, wil je deze zien klik dan hier…

Hard geluid of beschaafd geluidsniveau, vind je de muziek te hard staan of juist te zacht, vertel het ons!

Wij zingen en draaien met in-ears dus voor ons maakt het niets uit. Uiteraard is er een maximum aan db’s. Je wilt natuurlijk niet dat je gasten een gehoorbeschadiging oplopen

Het ene geluid is het andere niet ! Heb je alleen toppen nodig of ook subs? Met galm en delay? Hoeveel bereik of makkelijker gezegd…. is het genoeg geluid voor het aantal gasten? hoeveel WATT? Allemaal een beetje te technisch misschien. En het praktische aspect natuurlijk niet te vergeten, want hoeveel ruimte neemt het in beslag? En hoe lang duurt het dan voordat alles is opgebouwd? Voor al deze vragen hebben we vandaag een video gemaakt. Zo kun je zien hoe en waarmee we op locatie komen. Timo, onze video editor, is nog bezig met de video in elkaar te zetten. Maar we hebben ook een “Time Lapse” gemaakt. Een versnelde video van de 15 minuten die we nodig hebben om op te bouwen.

De eerste vraag die gesteld wordt is ‘wat kost het ongeveer?”

Er is geen standaard prijs te noemen. Dit komt omdat het altijd maatwerk is. Het hangt er maar net vanaf wat de wensen zijn.

Een halfuurtje zingen waar Patrick kan inprikken op een geluidsinstallatie die al aanwezig is is uiteraard goedkoper dan 5 uur lang zingen en draaien inclusief geluidsinstallatie tot 500 gasten en feestverlichting, podia….je kunt het zo duur maken als je zelf wilt zeg ik altijd maar.

Verder ligt het er ook aan waar het is, als Patrick moet overvliegen naar Spanje voor een optreden heeft hij andere kosten dan wanneer hij bij de plaatselijke hockeyclub wordt geboekt als zanger.

Ook het tijdstip is van belang, dit omdat de zaterdagen altijd volgeboekt worden en een doordeweekse middag of ochtend vaak maar weinig te doen is. De prijs voor een doordeweekse dag liggen daarom nu eenmaal lager.

Dan is het nog belangrijk om te weten voor hoeveel mensen er geluid geregeld moet worden. Buiten heb je al snel meer geluid nodig dan binnen. Een groep van bijvoorbeeld 50 mensen is prima te doen met onze 2 toppen van elk 1500watt, maar met een groep van 150 mensen moeten er toch baskasten (subs) bij komen. En bij een groep van 500 man of meer zal er een extern geluidsbedrijf moeten worden ingehuurd.

En als laatste de feestverlichting, sommige zalen zijn al voorzien van mooie disco verlichting of sfeerverlichting, maar sommige ruimtes hebben wel een feestlampje nodig om een feestelijke sfeer te creëren. Neem bijvoorbeeld de verlichte DJ Booth. Maar sommige mensen geven niets om feestverlichting en dat maakt ons niets uit, iedereen kan zijn feest inrichten zoals hij of zij dat leuk vind. Wij geven wel als advies mee dat wanneer er alleen al een wizard aanwezig is mensen sneller geneigd zijn om te gaan dansen.

Alleen nu weet je nog niet wat de prijzen zijn, wil je weten wat je kwijt bent voor jou feestje stuur gewoon een mailtje of bel even ! We vertellen je graag wat de kosten zullen zijn en alle informatie is uiteraard vrijblijvend !

Wil je voorbeelden van andere feestjes zien kijk dan even op de videopagina van deze website

 

 

 

Bruiloft DJ zanger

Vaak krijg ik de vraag van klanten wat nu eigenlijk een DJ Booth is en hoe ziet dat er dan uit?

Bij de meeste feesten wordt ook feestverlichting mee geboekt. Eigenlijk is de DJD Booth een onderdeel daarvan. De standaard opstelling van Patrick is 2x zwarte 19 inh kasten op wielen.

Tenzij Patrick alleen hoeft te zingen dan nemen we alleen de kist mee waar de zang installatie zit. In beide kisten zit eigenlijk alle apparatuur die we nodig hebben om een leuk feestje te kunnen bouwen. (Uiteraard horen daar nog speakers en baskasten bij) Om de kisten heen kunnen we dan de witte en verlichte DJ Booth zetten zoals hier op de afbeeldingen. De booth wordt feestelijk verlicht in alle kleuren van de regenboog. Je hebt gelijk een mooi aangezicht en bent van de toch wat rommelig ogende kisten af.

We hebben een witte en een zwarte variant alleen de zwarte is natuurlijk niet zo mooi verlicht als de witte ;-)

 

DJ Booth Zanger